Donderdagavond 24 januari alweer toog het 2e FSB team van Schaakwoude naar Britsum. Sinds kort speelt Jurjen Tolsma niet meer in café de Smalle Brug in Stiens zelf. De club is uitgeweken naar het naburige Britsum waar we in een multifunctioneel centrum mochten spelen.
Iedereen van onze club was op tijd en we moesten zelf op de mensen uit Stiens en omgeving wachten. Op bord 3 had invaller Jaap Miedema plaats genomen tegenover Andrew Weltevreden. De partij deed me bijna 19e eeuws voorkomen. De tijd van de Romantiek, waar men niet op materiaal keek maar de aanval an sich het hoogste doel was. De tegenstander ging daar dan ook in mee. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek Jaap als winnaar het slagveld te verlaten. De stelling van de Stienser was niet meer te houden. 0-1, voor de gasten.
Op bord 1 speelde Wopke Brandsma tegen Piet Hoogland en deze partij kende een veel rustiger spelverloop. Beide spelers tastten elkaars stelling voorzichtig af. De Stienser probeerde het nog even, maar zag al spoedig in dat de stelling van Wopke te solide was. Hier werd dan ook remise overeengekomen.
Ondertussen had Auke van der Zee op bord 4 een kansrijke stelling op het bord weten te toveren. Had Auke een winnende aanval? Een onnauwkeurigheid en Auke verloor het initiatief. Ook deze partij eindigde dan in remise.
De schrijver van dit stuk zat als het laatste met de zwarte stukken achter bord 2 en speelde tegen naamgenoot Bouke Woudstra. Zwart deed een gambietpion in de aanbieding, maar deze werd niet genomen. Zwart probeerde grip op de witte stelling te krijgen, maar dit lukte niet. Wit speelde erg profylactisch. Zwart had geen zin in een schuifpartij en besloot niet al te verstandig het centrum open te breken. Dit bevrijdde de zwarte stukken, maar ten kostte van de kwaliteit. De zwarte stukken leken nu uitstekend gepositioneerd te staan, maar wit wist geforceerd de zwarte stukken naar slechtere velden terug te dringen. Eenmaal de zwarte stukken buitenspel gezet, kon wit de beslissende aanval inluiden en dit eindigde met de val van de zwarte koning.
Zo mochten we met een gelijkspel weer huiswaarts keren. Gezien het spelverloop was dat ook een terechte uitslag