Naar de inhoud springen

Wopke Brandsma wint topper en ligt op koers voor kampioenschap

Na zijn nederlaag in de 1e ronde tegen Wopke was er in ronde 16 de kans voor onze voorzitter Gerben vd Heide om revanche te nemen. Met wit kwam hij voortvarend uit de startblokken en in het middenspel leek hij optisch een licht voordeel te hebben. Wopke is echter niet voor 1 gat te vangen en bleef rustig verdedigen en bood 2x remise aan. Gerben wist dat dan zijn achterstand gelijk zou blijven en hij probeerde uit alle macht de winst binnen te slepen. Zoals wel vaker met dat half ei en die lege dop kwam Gerben bedrogen uit en na een foute loperzet kreeg het paard van Wopke vrij spel en kon hij alsnog de overwinning binnen slepen en zijn voorsprong in de stand vergroten.

De nummer 3 van de ranglijst Gerke Ros kon tegen de nummer 5 Mathijs Visser niet echt potten breken en hierdoor was remise het logische vervolg.

Henk Kooistra speelde een sterke partij tegen Henk vd Heide en kwam door een rekenfout van zijn tegenstander een kwaliteit voor tegen 2 pionnen. Na Dameruil kon Henk vd Heide niks anders dan het remise aanbod van Kooistra aannemen. 

Johan Attema had een goede avond tegen gastspeler Klaas Dijkstra van Neo en kon alle gevaren trotseren en een mooi halfje binnen slepen.

Hessel Sijbersma en Kees Appel deden elkaar geen pijn en onder het genot van een biertje en een wijntje werd de remise beklonken.

Fokke de Haan kon na 6 ronden niet gewonnen te hebben eindelijk weer eens een overwinning boeken op de taaie Klaas Stellema en staat voor zijn doen veel te laag op de ranglijst.

Onderin won Aps Steenberg van Sikke de Haan.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd