Naar de inhoud springen

Beide Schaakwoude teams winnen in Twijzel met dorpencompetitie

Auke vd Zee was een beetje in de war met het speelschema en ging ervan uit dat er tegen Garyp en Tinke en Sette moest worden gespeeld en wou op volle oorlogssterkte aantreden. Nu bleek dat niet Garyp, maar DTK de tegenstander was en hierdoor werd er besloten om Jos met het 2e team te laten spelen en Wim met het 1e team.

Het 2e team speelde tegen T&S en kwam vroeg op de avond op achterstand, omdat Meijer sr verloor en good old Pé Kooistra trok de stand weer in evenwicht en Pieter en Jos stonden op dat moment beide gelijk. Met wit lukte het Jos weer niet om voordeel te krijgen uit de opening en hij moest opboksen tegen een sterk loperpaar. Na 21 zetten kreeg hij een remise aanbod, maar de stelling was nog bespeelbaar genoeg en het paard van Jos kreeg ruimte en zorgde voor verwarring bij zwart. Op zet 29 geeft Fritz aan 0,04 en tot grote verbazing van zowel Pieter en Jos gaf de tegenstander op, omdat hij ervan uit ging dat het paard een vorkje had, terwijl hij met zijn zwarte loper via f4 dat paard gewoon kon tegenhouden.

Pieter speelde daarna zijn partij keurig uit en door een afruil van de Dames en een kwaliteit voor werd het een 3 – 1 overwinning.

Het 1e team speelde dus tegen DTK en op bord 4 had Wim een jeugdige tegenstander en die maakte het hem behoorlijk lastig. Wim leek een Dame te gaan halen, maar moest wel oppassen voor een paardvorkje en na lang manouvreren besloten ze tot remise.

Jan Meijer kwam 2 pionnen voor en won daarna via een penning een vol stuk en zorgde voor de voorsprong. Auke op bord 1 had een taaie opponent en kon niet door de pionnenstructuur komen en moest genoegen nemen met remise.

Het spektakelstuk van de avond werd verzorgd door Nathalie; ze kwam 2 pionnen voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Een remise aanbod werd op dat moment terecht afgeslagen en de winst was een kwestie van tijd. Maar zoals wel vaker gaat de ander dan alles of niets spelen en Nathalie verloor door een penning een stuk en stond opeens 2 pionnen achter. In principe stond ze nu verloren en was het zaak voor haar tegenstander om de 2 verbonden vrijpionnen naar de overkant te brengen.

Er zat alleen nog 1 addertje onder het gras in de vorm van een penning met het paard en de toren en daar loerde Nathalie op. U raadt het al; de Koning van haar opponent kwam op een veld terecht, waardoor het paard van haar een pion met schaak kon slaan en hierdoor werd de toren aangevallen.

Die stond wel gedekt door de loper en de beste zet was om met de Koning te zetten, maar het paard werd geslagen en de toren ging verloren en tot overmaat van ramp ging door een penning en een schaakje de loper ook nog verloren en behaalde ook het 1e team een 3 – 1 overwinning.

Laat op de avond waren er hapjes in de vorm van bittergarnituur en die smaakten heerlijk en het was nog lang onrustig in Twijzel…….

 

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd