Naar de inhoud springen

Wietse de Jong blijft op titelkoers

Een derde avond al weer. Deze keer vanwege winterweer in het Sk├╗lplak. Wie van de achtervolgers zou het deze avond Wietse lastig kunnen maken? Wietse had dan nog wel een 100% score, ook deze avond moest hij weer vol aan de bak. Eerst tegen Gerben vd Heide die door een overwinning op gelijke hoogte kon komen. Aan het eind van deze partij was een onduidelijke stelling verschenen. Beide spelers konden nog winnen. Ware het niet dat Gerben ondertussen wel heel weinig tijd meer had. Zodat Wietse het punt naar zich toe kon trekken.

De partij daarna kwam Wietse er tegen Jos Boers eigenlijk niet aan te pas. Alhoewel Jos in de stand Wietse niet echt kan bedreigen is de titelrace hierdoor nog geen gelopen race. De laatste partij won Wietse dan wel weer van Pieter van Kammen die daarvoor Gerben op een nul had getrakteerd.

Jan Sybren Zagema staat nu echter (vanavond een score van 3 uit 3) echter weer op de tweede plaats met 6,5 punt. Hij is eigenlijk de enige die Wietse de laatste avond nog van de titel af kan houden. En een onderling duel staat nog op het programma.

Verkorte stand (ik heb problemen met het uploaden ervan)
1. Wietse de Jong 8 pt
2. Jan Sybren Zagema 6,5 pt
3. Gerke Ros, Evert Drijver, Jos Boers en Gerben vd Heide 5.5 pt
7. Bauke Vroom, Wopke Brandsma, Pieter van Kammen, Henk vd Heide 5 pt.

Voor de prijzen. Drie ratinggroepen
A. Rating augustus > 1700
B. Rating augustus 1550 t/m 1700
C. Rating augustus < 1550

Een reactie

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd