Naar de inhoud springen

Top 4 interne ranglijst is lief voor elkaar

Op papier was de hele top 12 van de ranglijst tegen elkaar ingedeeld en de verwachting was dan ook dat er veel vuurwerk zou volgen.
In de praktijk viel dat wat tegen, maar er werd wel fel gestreden om de punten en sommige partijen duurden tot ver in het eindspel.
De nummers 2 en 3, Wopke en Gerke, hadden geen zin om terrein te verliezen op de koploper en daarom werd er heel gauw tot remise besloten.
Koploper Gerben speelde tegen de nummer 4 Bauke en leek wat beter te staan, maar door goed verdedigen van Bauke werd ook dit remise.
Catrines de nummer 5 zou tegen Henk vd heide de nummer 6 spelen, maar omdat ons oudste lid en ere voorzitter Meijer sr niet kon, speelde zijn zoon Jan tegen Henk en had Catrines een bye. Het ging lange tijd gelijk op, maar Jan dacht heel lang na en kwam in tijdnood en verloor door het net niet halen van de 35 zetten. Analyse wees uit dat hij op dat moment met een pion achter wel minder stond.
Hessel de nummer 7 moest het opnemen tegen de nummer 8 Fokke en er ontstond een boeiend gevecht. Door het winnen van een pion door zijn Dame kwam Fokke wel steeds beter staan en na nog een pion winst, won hij uiteindelijk de partij.
Ondergetekende speelde als de nummer 9 met wit tegen Pieter de nummer 10 en de partij kwam na afruil heel snel in het eindspel terecht. Pieter was van tevoren door een medespeler nog gewaarschuwd om daar voor op te passen. Door de oppositie van de Koning van wit werden er 2 pionnen verloren door zwart en hierdoor was de partij na 1,5 uur beslist in het voordeel van wit.
De nummers 11 en 12 Johan Attema en Henk Kooistra kwamen na 2 uur spelen remise overeen en de stelling was in evenwicht op dat moment.
Mathijs de nummer 13 speelde tegen de nummer 16 Jan Eelkema en dat was een hele interessante partij met alles erop en er aan.
Jan hakt wel vaker met dit bijltje en zijn ervaring gaf uiteindelijk via mat de doorslag.
De voorzitter speelde tegen Johan Cnossen en de kenners weten dan bijna 100% zeker dat de uitslag dan remise wordt en dat was ook zo; niks ten nadele van beide spelers overigens!
Nathalie speelde een puike partij tegen Albert vd Lijn en ze won eerst een paard en daarna de partij door mat dreiging via Dame en toren.
Aps had zijn handen vol aan het spel van mevrouw Hiemstra en moest alle zeilen bijzetten, waaronder een glas rode wijn, om toch nog te winnen en slaagde daar uiteindelijk met pijn en moeite in.
Janna had tegen Gabe bijna genoegen genomen met remise, totdat ze nog een pion won en even later ook de partij.
Kees zei vorige week dat er niks aan is als je heel vaak verliest en tegen de nummer laatst Sikke was hij op papier de favoriet. Na 23 zetten maakte hij die rol ook waar en speelde daarna nog een partij tegen Catrines om des keizers baard.
Kortom; een volle speelzaal met veel strijd en inzet en de competitie kan nog alle kanten op wat de titel betreft.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd