Naar de inhoud springen

Schaakwoude start online KNSB-competitie met twee nipte nederlagen

Op zaterdag 19 december stonde de eerste ronde van KNSB-competitie op het programma, maar helaas was dit voor de onlinecompetitie. Door de Coronamaatregelen heeft de KNSB de competitie stopgezet en is er een onlinecompetitie georganiseerd. Schaakwoude is één van de twee teams uit Friesland die aan deze onlinecompetitie meedoet en de landelijke deelname is ook gering. Schaakwoude komt ook in deze competitie uit in de Klasse 3A. Het tempo van deze matches, dus zowel met wit als met zwart, 10 minuten met 2 seconden increment per persoon per partij.

Schaakwoude mocht het in de eerste ronde opnemen tegen Almelo, een tegenstander die in het verleden ook wel op het fysieke bord is bestreden. Het was echt aftasten, ook omdat het merendeel niet vaak gebruik maakt van Chess.com. De opstelling werd bepaald door de rating bij Chess.com en aangezien de Schaakwoudenaren nog niet veel partijen hebben gespeeld was het eigenlijk een random indeling, dit gold ook voor Almelo. De eerste ronde begon erg goed, er werd namelijk met 3,5-1,5 gewonnen. Als een speler klaar was met de eerste partij, dan volgde meteen een twee partij, daar hadden veel mensen niet op gerekend. De tweede ronde liep op een teleurstelling uit er werd namelijk met 4-1 verloren. Daarmee werd de eindstand 5,5-4,5 in het voordeel van Almelo.

In de tweede ronde mocht Schaakwoude het opnemen tegen UVS (Uit Vrienden Samengesteld) uit Nijmegen. Doordat het tempo eerst was ingesteld op 109 minuten in plaats van 10 minuten liep de match behoorlijk vertraging op. Iedereen moest eerst remise geven en daarna moest er nog een kwartier gewacht worden. Maar om 16.30 kon de wedstrijd dan echt beginnen. De eerste ronde werd 3-2 in het voordeel van Schaakwoude. De tweede ronde was erg spannend, maar toch werd er met 1,5-3,5 verloren. Dit betekende wederom een 5,5-4,5-nederlaag. Er waren voldoende kansen, zeker in de twee ronde, maar deze werden niet benut. Hieronder de uitslagen:

Het team maakte er een gezellige middag van door middel van een onderlinge Skype-sessie. En zo serieus werd er door sommigen geschaakt.

Hier de stand met Schaakwoude op de laatste plaats ondanks 9 bordpunten.

Op zaterdag 16 januari volgt de twee ronde, eens kijken of er dan wel een overwinning kan worden geboekt.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.

Advertenties geblokkeerd