Naar de inhoud springen

Schaakwoude ook kopje onder tegen Sneek

Schaakwoude 1 mocht op zaterdag 17 december aantreden tegen Sneek. De gasten uit de waterpoortstad speelden vorig jaar nog 2e klasse, dit jaar zijn de kansen op terugkeer vrij minimaal. Beide teams speelden met 2 invallers.

Na bijna 3 uren kwam de eerste uitslag op het scorebord, de invallers Gerke en de jonge Selwin Keuning besloten tot remise. Daarna duurde het nog even voordat er weer wat punten aan toegevoegd konden worden. Invaller Henk speelde met zwart en moeilijke opening tegen Dick Stavast, hij verloor dan ook snel een kwaliteit. In het middenspel kon hij wel een kwaliteit terug winnen, maar het bleef een moeilijke stelling. Het verlies leek onvermijdelijk en nadat Stavast een stuk buit gemaakt had was het einde oefening. Wietse kwam tegen Christian Kuitert erg goed uit de opening, hij wist echter niet de juiste voortzetting te vinden. Uiteindelijk bleef er eeneindspel met ongelijke lopers over, remise dus. Gerben mocht tegen Anne Kloosterman spelen, hij leek overvleugeld te worden, maar boven wonder boven viel de schade mee. Even leek hij remisekansen te hebben, maar een matdreiging op de onderste rij zorgde voor een droevig einde. Een 1-3 achterstand.

Ronald bracht weer wat spanning in de wedstrijd. Met wit versloeg hij Jan Lootsma. Na een matige damezet van zijn tegenstander kreeg hij alle ruimte voor een koningsaanval, hier won hij uiteindelijk een stuk en de partij mee. Anno had aan bord 1 Johnny Fluit als tegenstander, deze offerde een pion in de opening. Anno stond behoorlijk genageld en kreeg niet veel tijd om hier wat aan te doen. Hij verloor 2 stukken tegen een toren. Helaas kwam de toren van zijn tegenstander buurten, deze zette Anno pardoes mat. Jan Sybren speelde met wit tegen Tinus Fleur. De partij leek gelijk op te gaan, maar toen er een pion van de tegenstander op kwam stomen, moesten alle zeilen bijgezet worden. Dit bleek niet voldoende. Als laatste was Bart nog bezig tegen de teamcaptain van Sneek, Wytse Wiersma. De snoepte gedurende de partij veel van Bart zijn pionnen op, maar onfortuinlijk voor hem liet hij zich met 5 pionnen voorsprong mat zetten door enkel een dame en een toren. Dit betekende een 3-5 nederlaag voor Schaakwoude.

Na de feestdagen mag er in januari in de Friese hoofdstad tegen Philidor 3 geschaakt worden.

Een reactie

 1. Gerben Gerben

  Overige uitslagen:

  Haren – Philidor 1847 3 3 – 5
  Schaakwoude – Sneek 3 – 5
  Almere – Assen 3½ – 4½
  SISSA – Spassky’s 6½ – 1½

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd