Naar de inhoud springen

Schaakwoude I met volle vaart richting handhaving in landelijke klasse 3B

Met vier punten uit twee wedstrijden mochten we al niet klagen, en afgelopen zaterdag tegen Winterswijk werd dit puntenaantal verder uitgebouwd. Na een lange reis naar Winterswijk, was Wietse de eerste die korter schaakte dan het aantal reisuren deze dag.

Wietse de Jong – Tom Officier
Wietse kreeg al spoedig een ontwikkelingsvoorsprong in de opening. De dame van zijn tegenstander probeerde spel te creëren, maar werd uiteindelijk door kundig spel van Wietse midden op het bord gevangen. Er was geen veld over waar deze heen kon. (1-0)

Jan Sybren Zagema – Gerard Harbers
Jan Sybren had in het begin van zijn partij moeite om zich te concentreren en haalde zijn openingskennis door elkaar. Toen hij eenmaal op gang was gekomen won hij een pion. Zijn koning kwam echter wel op de tocht te staan. Door onsecuur spel kreeg de winterswijker kans om eeuwig schaak te forceren. (1,5-0,5)

Henk Broersma – Han Schuurman
Toen de tegenstander van Henk de opening met f4 vervolgde, ontstond er een hele scherpe partij. Henk wist met zijn paarden een pion buit te maken. Zijn tegenstander compliceerde vervolgens de stelling. Henk zocht druk naar winstmogelijkheden en investeerde veel tijd. Hij besloot toen hij ze niet vond met het oog op de tijd remise aan te bieden, dit werd na een kleine twintig minuten wachten van zijn tegenstander aangenomen. (2-1)

Sjoerd Hoekstra – Arjen van Lith

Sjoerd zijn tegenstander speelde voluit op de aanval. Sjoerd wist dat hij de kansjes welke hij kreeg moest pakken en won twee losse pionnen. Zijn tegenstander investeerde veel tijd in een erg goede zet, welke grote problemen voor Sjoerd zou opleveren. Hij ging echter door de vlag. Een onverwachte meevaller.
(3-1)

Ronald van der Veen – Jochem Mullink
De winterswijker kreeg vanuit de opening iets meer ruimte. Ronald zijn stukken stonden ietwat ongelukkig. Toen de tijdnood van Ronald een rol begon te spelen verkreeg de witspeler een steeds betere stelling. Ronald liet na h5 te spelen, en kreeg hierdoor te veel gaten in de stelling. Deze werden hem uiteindelijk fataal. (3-2)

Bart Lemstra – Reinhard Funke
Bart speelde in het middenspel een zogenaamde “minderheidsaanval” en kreeg hierdoor een goede stelling. Bart zijn stukken stonden beter. Hierdoor leek pionwinst in zicht. Zwart bleek op vernuftige wijze alles bij elkaar te kunnen houden. Bart had zijn voordeel hiermee verspeeld en remise werd bedongen. (3,5-2,5)

Roel Hazenberg – Klaudio Karlovic
Roel is vermoedelijk de enige die deze dag langer heeft geschaakt, dan gereist. Roel werd in de opening gedwongen tussen twee voortzettingen. De beste en scherpste voortzetting had Roel niet helemaal paraat. Hierdoor koos hij voor een veiligere en iets mindere voortzetting. Roel leek heel lang zicht te hebben op een gelijkspel, maar het uiteindelijk eindspel K+D vs. K+T+p bleek Roel het niet te kunnen houden op zet 110 lag hij de koning om. (3,5-3,5)

Gerben van der Heide – Henrik Lösing
In de opening wist wit zich duidelijk geen raad met de voor hem onbekende opening. Dit kostte hem relatief veel tijd. Actief spel van Gerben zorgde ervoor dat de winterswijker een randpion moest opgeven om zijn problemen op te lossen . Door de tijdnood van zijn tegenstander kreeg Gerben enkele ruilen aangeboden om de stelling te versimpelen. Hier ging de schaakwoudenaar op in. Het resterende eindspel was spannend, maar er werd gewonnen. (4,5-3,5)

Schaakwoude I staat na 3 wedstrijden fier aan kop en handhaving is normaliter binnen bereik.

WSG Winterswijk Schaakwoude 3½ – 4½

Funke , R. (Reinhard) 2131 Lemstra , B. (Bart) 1971 ½ – ½
Mullink , J.M. (Jochem) 2073 Veen van der, R. (Ronald) 1970 1 – 0
Lith van, A. (Arjan) 2066 Hoekstra , S. (Sjoerd) 1984 0 – 1
Kolakovic , K. (Klaudio) 1977 Hazenberg , R. (Roel) 1974 1 – 0
Officier , T.G. (Tom) 1994 Jong de, W.P.J. (Wietse) 1809 0 – 1
Loesing , H. (Henrik) 1966 Heide van der, G. (Gerben) 1876 0 – 1
Harbers , G.J.M. (Gerard) 1899 Zagema , J.S. (Jan Sybren) 1822 ½ – ½
Schuurmans , J.P.M. (Han) 1851 Broersma , H. (Henk) 1872 ½ – ½

Advertenties geblokkeerd