Naar de inhoud springen

Schaakwoude gelijk tegen Drachten

Het vlaggenschip van Schaakwoude speelde afgelopen maandag in en tegen het eerste van Drachten. Ruim op tijd waren we aanwezig zodat zelfs voor 19.45 de klokken konden worden ingedrukt.

Gert Jan speelde weer een mooie partij op bord 1, in een Siciliaan was zwart genoodzaakt om een kwaliteit te offeren, maar kreeg gevaarlijk tegenspel met enkele vrijpionnen op de damevleugel. Gert Jan zijn aanval was echter eerder zodat het 1-0 stond.

Niet veel later kon ook Bart op bord 5 een punt bijtekenen. Na de opening kreeg hij veel ruimtevoordeel en zwart kon niet veel anders doen dan afwachten. Toen Bart beslissend kon binnenvallen op de koningsvleugel was het snel gebeurd. 2-0

Henk v/d Heide kreeg al vrij snel een remise-aanbod door middel van een zetherhaling, maar gezien de stand op de borden speelde hij wijselijk nog even door. Dit leverde hem voordeel in het eindspel op met 2 actieve torens. Toen hij ook nog een zwart stuk kon pennen was het 3-0.

Nathalie was wederom bereid om in te vallen en kreeg op bord 8 een oerang oetang voor haar kiezen. Deze bestreed ze aanvankelijk goed en kreeg veel ruimte. Toen ze genoodzaakt was haar dame voor 2 torens te geven werd het al wat gevaarlijk en zeker nadat ze ook nog een stuk verloor. 3-1

Willem zag na de opening een venijnige paardzet van wit over het hoofd en stond plots een kwaliteit en een pion achter. Hij rechtte zijn rug en begon een aanval op de koning van wit. Met 8 pionzetten achter elkaar was het plots 4-1 en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Ronald speelde op bord 2 tegen good old Roel Hazenberg en kwam na de opening passief te staan. Dit resulteerde uiteindelijk in pionverlies waarna een ingewikkeld eindspel op bord kwam. De pion voorsprong kon Hazenberg daarna toch benutten 4-2.

Wietse en zijn tegenstander gebruikten beide veel tijd in een ingewikkeld middenspel. Wietse had de a-lijn in zijn bezit maar zwart had een pionnetje mee gesnoept. Het eindspel leek remise, maar zwart kwam steeds beter te staan. Via een mooie slotzet werd het winst voor zwart 4-3.

Alle druk lag nu bij Gerben die het laatste halfje moest halen. Hij had de hele partij geprobeerd het initiatief naar zich toe te trekken maar wit bleef overeind. In het eindspel stond wit beter maar vergiste zich een paar keer in de afwikkeling, ook Gerben kon onder druk van de klok niet de remise weg vinden zodat het van 4-1 uiteindelijk 4-4 werd.

Aangezien Emmeloord wederom won, zijn zij reeds 1 wedstrijd voor het einde kampioen geworden, hierbij de felicitaties.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd