Naar de inhoud springen

Schaakwoude 3 wint met ruime cijfers van Philidor 5

Pionnenspel pakt voordelig uit voor Schaakwoude.

Fokke de Haan op bord 5 trof de voorzitter van Philidor en won 1 pion en na de laatste toren afruil, was er voor Fokke geen vuiltje meer aan de lucht.

Jan Eelkema op bord 3 won door een pionvorkje een stuk en speelde dat daarna bekwaam uit naar winst.

Pieter van Kammen op bord 2 had een aanval, waardoor hij de Dame won tegen een toren en een loper. Helaas speelde hij daarna te passief en verloor door een schaakje een kwaliteit en moest genoegen nemen met remise.

Jan Meijer op bord 6 kwam niet helemaal lekker uit de opening en kreeg een rand dubbelpion en verloor deze en daarna was de stelling onhoudbaar voor Jan.

Invaller Albert vd Lijn speelde op bord 8 een puike partij en kreeg door zijn sterke paarden overwicht en een verre pion en die besliste uiteindelijk de partij in zijn voordeel.

Nathalie Steringa op bord 4 won de b pion en kreeg hierdoor een open lijn. Haar pion rukte op en haar tegenstander kon met zijn loper de eerste dreiging nog tegenhouden. De toren van Nathalie kwam op de 7e rij en na een foutieve zet van zwart met zijn Koning, kon ze de felicitatie in ontvangst nemen.

Hierdoor was de tussenstand 4,5 – 1,5 en konden de laatste 2 borden vrijuit spelen.

Jan vd Veen op bord 7 speelde een speltakelstuk en stond op winst, maar door een foute afruil via schaak verloor hij een stuk en moest daarna nog alle zeilen bijzetten om de remise haven te bereiken, wat uiteindelijk lukte.

Catrines Veenstra op bord 1 speelde heel degelijk en bood eerder in de partij remise aan, maar dat kon niet worden aangenomen vanwege de tussenstand op dat moment.
Catrines ging er nog even goed voor zitten en toverde een mat in 2 uit zijn hoed en liet zijn tegenstander verbluft achter.

Een mooie 6 – 2 overwinning en laten we hopen dat Hessel Sijbersma spoedig herstelt van zijn kaakoperatie, zodat het 3e op volle sterkte het seizoen kan voortzetten.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd