Naar de inhoud springen

Schaakwoude 3 thuis met 2 – 6 hard onderuit tegen Lasker 2

Op volle sterkte trad het 3e aan tegen de aan het begin van het seizoen titel kandidaat en favoriet, die helaas voor hun een steekje hebben laten vallen thuis tegen Philidor 5.

Als je om 22 uur de zaal binnenkomt en de tussenstand is 0 – 4, dan gaat er het volgende door je heen: zijn er een aantal spelers afwezig of hebben ze gewoon een off day?

De ene speler geeft een stuk weg, de ander doet een slechte Dame zet, de 3e komt slecht uit de opening en de 4e heeft gewoon een beroerde avond.

De vier andere spelers weten dan dat ze allemaal moeten winnen. Als de borden 1 en 2 nog bezig zijn, weet je op voorhand dat die missie tegen dit team niet zal slagen.

Bauke Vroom speelde op bord 1 tegen hun topper Thys Tuinstra en Catrines Veenstra op bord 2 tegen Jacob Strikwerda. Bauke is de laatste tijd in topvorm en ook nu haalde hij soepel de remise haven en nam daar genoegen mee.

Catrines kwam in een complexe stelling in de verdrukking en moest het onderspit delven aan het eind van de avond.

De enige winst partij kwam op naam van Wesley Bloemsma; hij kwam 2 pionnen voor en speelde dat bekwaam uit.

Onze voorzitter had gevaar te duchten van 2 vrij pionnen en offerde zijn toren tegen een stuk en kwam daarna remise overeen gezien de tussenstand.

Kortom een geweldig pak slaag en het seizoen is nu al over en uit voor het 3e team. De strijd om de titel gaat nog tussen Lasker 2 en DTK 2 en het 3e mag haar wonden likken en proberen om de laatste 2 wedstrijden toch nog winnend af te sluiten.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd