Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 wint topper in Harlingen van F-Pion

Op papier stonden de twee sterkste teams in de eerste klasse tot nu toe tegenover elkaar met beide 4 gespeeld en 4 gewonnen.
Op voorhand was het 2e de underdog en dat speelt altijd lekker.
Op bord 2 wou Evert liever niet tegen Cees Banning uitkomen en helaas voor hem was dat toch het geval. Piet de Hoop was er weer niet bij en daardoor schoof iedereen een plekje op. Gelukkig was Evert bij de les en in een mum van tijd stond er een remise stelling op het bord en Cees had wel zin in een biertje en de vrede werd getekend.
Gerke Ros speelde op bord 4 en haalde zijn 8e externe remise op rij; vijf in het 2e en drie in het 1e.
Wopke op bord 5 trof een tegenstander met een 100% score en daar kwam vanavond een einde aan. Met gedegen spel werd de tegenstander murw gespeeld en was een voorsprong een feit.
Hierna ging het hard; eerst won Henk Broersma op bord 7 met heel veel geluk; zijn tegenstander dacht een matcombinatie voor Henk te zien en gaf op, terwijl zijn paard dat mat had kunnen opheffen. Zelf won ik op bord 8 tegen een bekende Nederlander uit boer zoekt vrouw twee pionnen en kwam geen moment in de problemen; analyse gaf aan dat dat wel had gekund.
Een voorsprong van 4 – 1 en de overige borden stonden niet minder.
Henk vd Heide nam weer de plaats in van Jan Eelkema op bord 3 en wou wel remise; zijn tegenstander vroeg dat aan de teamcaptain en hij zei doorspelen. Tien minuten later werd het toch remise en dat vond de teamcaptain op zijn zachts gezegd niet leuk! Hiermee was de overwinning een feit en kon invaller Bauke op bord 6 met een gerust hart remise aannemen en de score nog wat hoger opschroeven.
Sipke de Hoop was maar 5 minuten later en speelde zeer sterk en geconcentreerd op bord 1 en kwam geen moment in de problemen.
Hij kwam een pion voor en na een ongelukkig pion zetje van zijn tegenstander, won hij een volle toren en werd de eindstand 6 – 2 voor het tweede.
Misschien enigszins geflatteerd; aan de andere kant was iedereen zich ervan bewust hoe belangrijk deze wedstrijd was.

8 maart de thuiswedstrijd tegen Mid-Fryslân en daarna nog de derby tegen De Donger 1 in Leeuwarden tijdens de slotronde.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…..

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd