Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 wint nipt van Sneek 3

Door het ontbreken van Sipke de Hoop, kon er niet in de sterkste opstelling worden gespeeld en dat scheelde een behoorlijke slok op de bekende borrel.

Op bord 1 speelde Jan Eelkema een puike partij, maar dat kost hem meestal veel bedenktijd. Jammer voor Jan kon hij het niet meer afmaken binnen de 4 uur en verloor in een voor hem goede stelling.
Op bord 2 speelde Evert Drijver en hij kon na 15 zetten opgeven.
Op bord 3 speelde Wopke Brandsma een sterke partij en na analyse op Fritz had hij eerder toe kunnen slaan, maar hij won tenslotte overtuigend.
Op bord 4 had Gerke Ros de nederlaag van een week eerder in de interne competitie nog helder voor de geest en speelde voorzichtig. Na een taxatie fout met zijn Koning en daardoor een schaakje was remise het hoogst haalbare.
Op bord 5 speelde Henk vd Heide tegen de voorzitter van Sneek en kwam geen moment in de problemen en gaf zo het goede voorbeeld.
Op bord 6 speelde Henk Broersma en kwam niet door de verdediging heen van zijn tegenstander en moest berusten in remise.
Op bord 7 speelde Catrines Veenstra zijn eigen spel en kon in het middenspel een pion winnen en sloeg een remise aanbod af en maakte daarna geen fouten meer en won.
Op bord 8 kwam Mathijs 2 pionnen voor, maar zag daarna de winst niet meer en kon niks anders dan remise aannemen.

Een moeizame overwinning, maar matig spelen en toch winnen geeft hoop voor de rest van de competitie!

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd