Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 na verlies tegen kampioen Emmeloord volgend seizoen weer een stapje lager

Vooraf was het 2e mede afhankelijk van het resultaat tussen F-Pion en DSC en alleen bij een overwinning was het 2e veilig.

Zonder Sipke de Hoop en Wytze Visser begon het 2e vol goede moede aan de slotronde in Heerenveen en elke speler was van plan om zijn huid duur te verkopen.

Zoals verwacht speelde Emmeloord met hun sterke spelers uit Urk om hun 100% score intact te houden.

Met Wopke Brandsma en Catrines Veenstra als invallers begon, na een moment van stilte voor Jan vd Veen de wedstrijd en al snel stonden meerdere spelers gedrukt.

Het verloop van de wedstrijd had 2 lichtpuntjes: de remise van Gerke Ros tegen hun beste speler en de overwinning van Mathijs Visser.

De overige spelers hadden niet veel in te brengen; op Bauke Vroom en Wesley Bloemsma na met hun remises en door vier nederlagen werd de eindstand 2,5 – 5,5

Doordat Drachten met 5 – 3 won van de F-Pion is het tweede 7e geworden; DSC 6e en F-Pion 5e en dus veilig. DSC moet hopen dat zowel Sneek 1 en Philidor 3 20 april a.s. winnen om niet te degraderen als nummer 6.

Het was een leerjaar voor het 2e en volgend seizoen kan weer uitgekeken worden naar de derby met de Donger in de 1e klasse.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd