Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 boekt een zevenklapper

Zevenklapper van Schaakwoude II tegen Westergoo II

Afgelopen donderdag ontving Schaakwoude II de gasten van Westergoo II uit Bolsward in het IJsclubgebouw. Omdat de eerste wedstrijd tegen de Donger verloren ging, was een overwinning vanavond wel wenselijk.
Michelle Wijers kende een prima debuut voor ons tweede. Vanavond liet Michelle zich niet van de wijs brengen. Door een overwicht in het centrum kon ze de tegenstander een pion afsnoepen. Door druk te zetten op de F-lijn ging er nog een pion verloren. In het eindspel kon een pion van Michelle promoveren en dit bleek genoeg voor de winst 1-0.
Henk Broersma kwam tegen Eeltsje Boomsma slecht uit de opening. Zijn tegenstander stelde op een tactisch moment Henk een remise voor. Gezien de stand op de ander borden kon dit veilig worden aangenomen 1,5-0,5.
Mathijs Vissser liet zich niet verassen door de scherpe opening van de tegenstander. Langzaam maar zeker kon Mathijs zijn ontwikkelingsvoorsprong gaan uitbuiten 2,5-0,5.
Bauke Vroom kwam lekker uit de opening. Toch liep zijn aanval op de damevleugel dood. Nu moest Bauke het op de andere vleugel gaan proberen. De witte koning rukte op om als “extra stuk” de pionnen van Bauke te gaan keren. Onfortuinlijk kwam de witte monarch in een matnet terecht en werd midden op het bord matgezet 3,5–0,5
Invaller Hessel Sijbersma kreeg in het middenspel plotseling een toren in zijn schoot geworpen, waardoor Hessel de eer kreeg om de overwinning voor Schaakwoude II binnen te halen 4,5-0,5.
Nathalie had eerder op de avond een remiseaanbod van de tegenstander afgeslagen. De strategie van de tegenstander was om alles dicht te schuiven. Deze avond bleek dat succesvol. Het lukte Nathalie niet meer om er doorheen te komen 5-1.
Evert lanceerde al vrij vroeg een aanval op de zwarte koningsstelling. Alhoewel de tegenstander deze aanval wist te pareren ging voor hem wel een pionnetje verloren. Evert wist dat met nauwkeurig spel vroeg of laat het pionnenoverwicht op de koningsvleugel de doorslag zou geven. Op het einde van de avond geschiedde dit dan ook 6-1.
Op laatst mocht Wytze toch weer enigszins in tijdnood verkerend het laatste punt incasseren en bracht daarmee de eindstand op 7-1. Daarmee heeft Schaakwoude II deze avond weer goede zaken gedaan, en omdat de concurrentie in deze ronde punten liet liggen, doet het weer volop mee in deze klasse.

Dit waren de uitslagen:
Schaakwoude 2 – Westergoo 2 7-1
Mathijs Visser – Hans van den Bosch 1-0
Evert Drijver – Gerrit Stornebrink 1-0
Henk Broersma – Eeltsje Boomsma 1/2-1/2
Wytze Visser – Hessel van der Pal 1-0
Bauke Vroom – Rintje Altena 1-0
Nathalie Steringa – August Niemarkt 1/2-1/2
Hessel Sijbersma – Garmen Hageman 1-0
Michelle Wijers – Piet Sikma 1-0

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd