Naar de inhoud springen

Schaakwoude 1 te sterk voor Philidor 4

Op dinsdag 15 januari stond het treffen tussen het eerste van Schaakwoude en het vierde van Philidor op de planning. Qua rating verschillen mocht dit geen problemen opleveren en dat bleek na afloop ook zo te zijn. Echter na ruim 2 uur spelen was er op bijna alle borden nog niet veel van te zeggen.

Op bord 1 speelde Gert Jan tegen Siegbert de Jong. Dit werd opnieuw een fraaie aanvalspartij van Gert Jan, hij offerde een stuk waardoor de zwarte koningsvleugel helemaal lam werd gelegd. Zijn stukken kwamen erbij en het was snel afgelopen.

Ronald speelde op bord 2 tegen Dik Kruithof. Na de Engelse opening kwam Ronald in de verdrukking te staan, maar dan is hij vaak op zijn best. Langzaam maar zeker kwam hij onder de druk uit en kon het punt binnen halen.

Wietse had lange tijd een gelijke stelling tegen Erik v/d Lee, maar toen zijn torens in het eindspel zeer actief werden, kwam zwart in een mooi matnet terecht.

Op bord 4 speelde Bart tegen Siem van Eijk. Het evenwicht in de partij werd nooit echt verbroken en Bart probeerde het eindspel nog naar winst te zetten, maar wit verdedigde secuur. Remise.

Ook op bord 5 werd secuur verdedigd door Derk Stegeman tegen Willem. Zwart bleef met een achtergebleven pion zitten op d6, maar door actief te verdedigen was er geen doorkomen aan. Eveneens remise.

Jan Sybren speelde op bord 6 met zwart tegen Pieter Hoekstra die na de opening een gevaarlijke aanval door het centrum opzette. Zwart leek kopje onder te gaan, maar toen wit een foutje maakte en een stuk verloor was het over en uit.

Gerben op bord 7 won al snel na de opening een pion tegen Kees van Straten. Toen deze pion samen met zijn broer begon te lopen was zwart met handen en voeten gebonden. Gerben maakte het vervolgens fraai af.

Henk had op bord 8 tegen Leo van Maanen al snel het beste van het spel met een aanval op zijn koningsvleugel. Toen de aanval echter stokte kwam hij langzaam in de verdrukking en verloor een kwaliteit. Dit bleek voldoende voor de enige winstpartij voor Philidor.

Schaakwoude blijft door deze winst stevig op de 2e plaats in de promotieklasse staan.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd