Naar de inhoud springen

Schaakwoude 1 maatje te groot voor Schaakwoude 2

Dit seizoen strijden twee teams van Schaakwoude in de hoogste competitie van de Friese Schaakbond. In het eerste duel troffen beide teams elkaar direct.
Omdat enkele partijen al vooruit waren gespeeld stond Schaakwoude 1 al met 2,5-0,5 voor. Voor Schaakwoude 2 restte eens schier onmogelijke opgave om dit nog gelijk te kunnen trekken. Ook omdat het verschil op papier tussen de spelers van het eerste en tweede groot is.
Toch berustten de spelers van Schaakwoude 2 nog niet in een nederlaag. Hun plan was om alles uit de kast te halen en dan te hopen op een stunt.
Op bord 8 trof Folmer Heikamp (SW2), Henk van der Heide (SW1). Folmer dacht middels een schijnoffer een pion te kunnen verdedigen. Alleen was dit niet goed doorgerekend waardoor een geheel stuk ging verloren en daarmee de partij.
Op bord 4 deed Henk Broersma (SW2) het beter tegen Gerke Ros (SW1). Henk wist met zwart zijn stukken actiever te positioneren en daarmee Gerke enigszins terug te dringen. Toch leek het dat Gerke zijn problemen kon oplossen en deed dit vergezeld met een remise-aanbod. Omdat de uitzichten van het tweede team verder weinig rooskleurig meer waren, werd dit aanbod aangenomen.
Gerben van der Heide (SW1) werd in de opening direct serieus getest door Wytze Visser (SW2) op bord 5. Gerben liet zich niet van de wijs brengen en beide spelers investeerden veel tijd voor een beperkt aantal zetten. Toen Wytze op een afruil inging ontstond er een eindspel met ongelijke lopers waardoor ook deze partij in remise eindigde.
Ook Wietse de Jong (SW1) werd serieus getest door Mathijs Visser (SW2) Mathijs wist de druk flink op te voeren, maar kwam ook met de tijd in de knel te zitten. Mathijs kon één twee drie niet meer doordrukken. Wietse kon het initiatief niet meer naar zich toe trekken, waardoor ook deze partij in remise eindigde.
De partij tussen Willem Woudstra (SW1) en Jos Boers (SW2) op bord 6 ging aanvankelijk gelijk op. Jos verdedigde nauwkeurig met zwart, maar liet later in de partij na een paard te zetten. Hierdoor kon de partij toch nog in Willem zijn voordeel kantelen.

Dit brengt de einduitslag op 6-2 voor Schaakwoude 1. De spelers van Schaakwoude 2 hoeven zich echter niet te schamen. De meeste spelers hebben een goed niveau gehaald. Als deze spelers dit niveau ook tegen andere ploegen voor de dag gaan leggen, komen de matchpunten vanzelf.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd