Naar de inhoud springen

Overtuigende overwinning Schaakwoude 3

Op bord 1 speelde Bauke Vroom en hij stond de hele partij beter. Na afruil stond hij een kwaliteit voor en in het eindspel ging de strijd om de randpion van zwart. Bauke dacht die te kunnen winnen met zijn toren, maar helaas voor hem werd die toren ingesloten door de Koning en moest hij de handdoek in de ring gooien.
Op bord 2 had Catrines Veenstra een taaie tegenstander en in een complexe stelling werd besloten tot remise.
Op bord 3 speelde Fokke de Haan als vanouds vol op de aanval en kwam een stuk voor en zijn tegenstander speelde nog heel lang tevergeefs door in een verloren stelling.
Op bord 4 had Pieter van Kammen volgens eigen zeggen geluk dat hij remise kon houden.
Op bord 5 zag Jan Meijer dat zijn tegenstander voor het begin van de partij met een glas bier aan het bord verscheen en dat was de perfecte motivatie om binnen een mum van tijd voor het eerste punt te zorgen; jeugdige overmoed zullen we maar zeggen.
Op bord 6 speelde Wesley een goede partij en maakte het zichzelf moeilijk om in het eindspel niet altijd de beste voortzetting te kiezen, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.
Op bord 7 speelde Kees Appel een lange partij en in het eindspel kwam hij 2 stukken voor te staan en uiteindelijk zag zijn tegenstander in dat doorspelen zinloos was.
Op bord 8 speelde de beide voorzitters tegen elkaar en Jan vd Veen zorgde door een matdreiging in 1 heel fraai voor het einde van de partij.

Het 3e komt hiermee goed uit de startblokken en door de 4 – 4 tussen DTK 2 en Lasker 2, is alles nog mogelijk dit seizoen!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd