Naar de inhoud springen

Nipte overwinning Schaakwoude 2 in derby

Als telt niet in topsport volgens Mart Smeets, verslaggever bij de NOS.

 Als het 2e team zelf zou winnen en de concurrentie voor de 2e plek gelijk zou spelen, dan zou bij handhaving van ons 1e team, promotie volgen naar de promotie klasse van de FSB.

 Op papier stond een zware dobber met onze buren uit Dokkum, De Donger 1, op het programma.

 Zij hadden 1 matchpunt meer en er moest dus gewonnen worden, om aanspraak te maken op de 2e plaats.

 De wedstrijd werd gespeeld in Leeuwarden tijdens de gezamenlijke slotronde van de FSB en begon wat later dan de geplande 13 uur, door een toespraak van de voorzitter van de FSB.

 Op bord 8 trof Henk B een oude bekende, Houpst, die vorig seizoen nog in ons 3e speelde.

 Door zetherhaling werd dat remise en daardoor kon Henk genieten van het bier.

 Onder of bovengetekende volgens sommigen, speelde op bord 7 tegen de voorzitter Keizer en had in het verleden 1x eerder van hem met wat geluk gewonnen. Het werd een siciliaanse partij en op zet 11 snoepte zwart via een paard offer een pion en werd de witte stelling open gebroken.

 In het vervolg deed wit een foutief paard offer en na een remise aanbod in verloren positie door wit, maakte zwart het 4 zetten later af met mat achter de paaltjes.

 Op bord 5 speelde Bauke tegen de nestor Wassenaar en het ging lange tijd gelijk op. De toren van Bauke kon wel op de 2e rij komen en na het weigeren van Dame ruil, ging Wassenaar na een Dame offer mat via de torens.

 Wopke speelde op bord 2 tegen de huidige kampioen Odijk en kwam geen moment in gevaar en haalde met speels gemak remise.

 Catrines verzuimde als invaller om voor eeuwig schaak te gaan en verloor daarna door een opgerukte pion.

 Gerben op bord 4 speelde tegen Jellema en kon zijn nederlaag van 2 dagen eerder doen vergeten door een mooie overwinning; een tussenstand van 4 – 2 derhalve en de overige 2 borden stonden er niet rooskleurig voor.

 Evert speelde op bord 1 tegen hun topper, Cliteur en kwam een kwaliteit achter te staan, maar had wel een voorsprong in tijd. Door die tijdnood verloor Cliteur een loper en daarna bood Evert remise aan, waardoor de overwinning voor het 2e binnen was.

 Henk vd H speelde op bord 3 tegen Kooistra en verloor in het eindspel door 1 pion minder.

 Toen was het wachten op de uitslag van WES tegen de Burght 1 en bij 4 – 4 zou het 2e van de 4e naar de 2e plek springen en in de wachtkamer mogen gaan zitten voor eventuele promotie.

 Spijtig genoeg, voor ons tenminste, zorgde ons gastlid Johan Cnossen ervoor, dat de Burght door een nipte overwinning aan de haal ging met de 2e plaats in de eindstand, achter kampioen Westergoo 1.

 Hierdoor werd het 2e derde in de eindstand en krijgt het volgend seizoen een nieuwe kans om te promoveren.

 

3 Reacties

  1. Jos Jos

    De alinea’s werken blijkbaar niet en dat leest wel wat moeilijk!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd