Naar de inhoud springen

Interne blijft spannend met 3 kanshebbers voor de titel

Ondanks het slechte weer was de opkomst goed; 22 van de 28 leden hadden de gladheid getrotseerd en speelden alles of niks in hun partijen.
Dat bleek ook, doordat er 9 overwinningen te noteren vielen en 2 remises en dat is een uitermate hoog winstpercentage in een interne ronde.
De 1e topper van de avond was de partij tussen de nummers 1 en 2, Wopke en Gerke, en u raadt het al, dat werd remise, want beide spelers namen geen risico, om hun hoge positie niet in gevaar te brengen.
De 2e topper ging tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst, Bauke en Gerben, en het werd een complexe partij, waarbij Bauke de meeste druk had op de stelling van Gerben, maar niet de juiste voortzetting deed en eervol ten onder ging, na het weigeren van een remise aanbod.
De nummer 5 Henk vd Heide speelde tegen de nummer 7 Catrines en leek te gaan winnen, totdat hij opeens een toren in liet staan en verloor.
Fokke speelde tegen Hessel en kreeg een sterk pionnencentrum en had alles in eigen hand om de partij winnend af te sluiten, door het verlies van 1 van deze pionnen, kreeg Hessel opeens de overhand en won fraai de partij en blijft bovenin meedraaien.
Wesley speelde tegen ondergetekende en dat is vaak een partij van spektakel en creativiteit, doordat beide spelers vol op de aanval spelen.
Het werd een Schotse opening en Wesley offerde een pion en leek druk te krijgen op mijn stelling en het was oppassen geblazen. Echter; door een foutieve Damezet verloor hij nog een pion en het eindspel was niet meer te houden voor hem met elk een loper en 5 tegen 2 pionnen.
Mathijs speelde tegen Albert vd Lijn en won geroutineerd zijn partij en met zijn stijgende vorm blijft hij een gevaarlijke outsider.
Onze voorzitter speelde tegen Attema en kreeg opeens last van een verstandsverbijstering, omdat hij een paard de verkeerde zet liet doen, daardoor een stuk verloor en eigenlijk verloren stond. Attema wilde niet op zo’n manier winnen en bood zeer sportief remise aan.
Aps was als eerste uit tegen Cees; na 19 zetten konden de stukken weer in het doosje en kon hij een heerlijk wijntje nemen op de goede afloop.
Stellema speelde tegen mevrouw Hiemstra en had geen problemen om de overwinning binnen te slepen.
De 2 andere dames Nathalie en Janna wonnen beide hun partij tegen respectievelijk Sikke en Gabe en klimmen langzaam omhoog.
Al met al een avond vol strijd en de competitie lijkt spannend te blijven tot het eind!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd