Naar de inhoud springen

Gerke Ros heerst in eerste ronden rapidcompetitie

Afgelopen donderdag was er weer de eerste ronde van de rapidcompetitie van Schaakwoude. Deze staat dit jaar onder leiding van Bauke Vroom.

Net als vorige jaargangen kunnen we veel Schaakwoudetoppers begroeten welke normaliter niet in de interne competitie meespelen. Zo waren Wietse de Jong, Jan Sybren Zagema en Ronald van der Veen van toegevoegde waarde voor de gezelligheid en competativiteit deze avond.

Ondanks de aanwezigheid van deze toppers en de toppers uit de interne competitie zoals Siebren Westra, Henk van der Heide en Wytze Visser staat na 3 ronden Gerke Ros soeverein als enige aan kop met 3 uit 3. Hiervoor verzamelde hij onder andere de scalpen van Pé Kooistra en Gerben van der Heide.

Veel schakers zagen in deze avond een aanleiding tot vuurwerk op de schaakborden. Zo speelden onder andere Bauke Vroom en Siebren Westra een partij waar de vlammen vanaf spatten. Gerben van der Heide liet een deel van z’n gebruikelijke voorzichtigheid varen en ging na 2 pionoffers vol voor de aanval. Een aanval waar Folmer Heikamp overigens het slachtoffer van werd.

De volgende ronde van de rapidcompetitie is op 3 januari.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd