Naar de inhoud springen

Sikko wint Schaakwoude Midwintercup (inclusief link partijen)

Op dinsdagavond 19 januari om 20.00 uur werd de finale van de Schaakwoude Midwintercup gespeeld. Deze finale ging tussen Bart Lemstra en Sikko Ros.

Schaakwoude-bestuurslid Bart wist de finale te bereiken door zowel vader Jan als zoon Christian Torensma met 1,5-0,5 te verslaan. In de halve finale wist hij Jan Sybren Zagema met dezelfde cijfers te verslaan. Sikko Ros, ex-lid en meervoudige clubkampioen van Schaakwoude, versloeg in de eerste ronde Henk van der Heide gedecideerd met 2-0. Daarna was het Folmer Heikamp die er met 1,5-0,5 aan moest geloven. De halve finale werd een werkelijke kraker, de partijen tegen Gert Jan Rauw stonden boordevol spanning en sensatie. Uiteindelijk wist Sikko na blitzpartijen de match met 2,5-1,5 in zijn voordeel af te ronden.

In de eerste partij had Bart wit en Sikko zwart. Zwart had een half open d-lijn en zette de pion onderdruk. Bart leek alles onder controle te hebben, maar hij stapte met de dame weg. Hierdoor kon Sikko met een paard een pion slaan en even later een stuk winnen. 1-0 voor Sikko.

Klik hier voor de eerste partij.

In de tweede partij ging Sikko vroeg met de dame op pad. Op een gegeven moment leek Bart hier van te kunnen profiteren, maar hij liet dit na. Toen hij daarna zelf met de koning naar het verkeerde veld stapte was het snel afgelopen. Daarmee werd het dus 2-0 voor Sikko en wist hij de Schaakwoude Midwintercup  te winnen.

Klik hier voor de tweede partij.

Advertenties geblokkeerd