Naar de inhoud springen

De interne van onze externen

Ja, het is wat een raadselachtige kop. Maar wat ik hier wil belichten is de prestatie van Schaakwoude spelers in interne competities van andere clubs.

DTK
Bart Lemstra werd afgelopen vrijdagavond na een seizoen waarin hij minder partijen dan zijn directe concurrent Bruno Jelic, na een beslissingstweekamp kampioen in Buitenpost. Dit mogen we zien als een zeer knappe prestatie. Van harte gefeliciteerd!

NEO
Henk Kooistra (4e) werd overduidelijk 4e, op afstand van zowel de nummers 3 en 5.
Johan Attema (6e) is de eerste van een grote groep, vermoedelijk omdat hij net wat vaker voor de winst gaat dan Klaas Stellema (15e), Hessel Sijbersma (7e) en Johan Cnossen (9e). Het systeem van NEO beloond winst met 3 punten en remise met 1. Drie remises zijn dus gelijk aan 1 winstpartij.

Tinke en Sette
Auke van der Zee is langzaamaan een hele degelijke schaker geworden en een hele harde noot om te kraken. Zijn tegenstanders bij Tinke en Sette, beten zich dikwijls stuk op zijn spel, en zagen hem kampioen worden in Twijzelerheide. Een zeer nette prestatie!

Schaakcombinatie Leeuwarden
Wietse de Jong ging lang aan de leiding in Leeuwarden, dreigde door een slechte periode even derde te worden maar herstelde richting het einde iets en werd uiteindelijk tweede achter de ongeslagen William Cornellissen.

Emmanuel Lasker
Ronald van der Veen speelde maar 6 partijen in de interne van Emanuel Lasker, maar werd toch 7e.

De Donger
Bauke Vroom
Pieter van Kammen
Pé Kooistra

Helaas zijn van de Donger geen eindstanden te vinden op het internet.

4 Reacties

 1. Wietse73 Wietse73

  Mooi stukje Gerben, eventjes ongerelateerde reclame maken 😉

  “DKV” Philidor organiseerd vanavond terrasschaak misschien iets voor de schakers van de gezelligste schaakclub van Friesland om dit lovenswaardige initiatief te ondersteunen door middel van een massale aanwezigheid

  TERRASSCHAAK!
  2 juni 2014

  Op dinsdag 3 juni des avonds om 19:30 uur: terrasschaak! Op initiatief van competitieleider Erik Kruit gaan de echte liefhebbers nog even door met schaken. Bij café De Walrus, Gouveneursplein 37. Iedereen is van harte welkom! Wel zelf bord, stukken en eventueel klok meenemen.

 2. Jos Jos

  De eindstand van de Donger staat inmiddels op hun site.
  Zowel Bauke en Pieter werd 3e in hun groep.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd