Naar de inhoud springen

Corona zorgt voor eerste onlinetoernooi Schaakwoude

Op donderdag 19 maart vond het eerst online schaaktoernooi van Schaakwoude plaats. In verband met het Corona-virus werd er naar andere mogelijkheden gekeken om een potje te kunnen schaken.

Initiatiefnemers Bart en Ronald maakten de Schaakwoudenaren er attent op en maakten een toernooi aan op Lichess. Deze site is gebruiksvriendelijk en werkt gemakkelijk. Er werd meteen een team Schaakwoude aangemaakt, waar meteen veel clubleden lid van werden. De meeste deelnemers aan het toernooi waren al om 19.30 uur ingelogd. Uiteindelijk deden er maar liefst 18 spelers mee, dit van verschillende sterktes. Er werden door deze spelers 63 partijen gespeeld met een tempo van 5 minuten plus 2 seconden per zet. Wat opviel was het uitzonderlijk lage remisepercentage, dat betekent dus dat er veel strijd was op de zwart-witte velden. Er gebeurden ook de gekste dingen van mat in één tot dames weggeven. Om 21.30 uur ging Boeke er met de overwinning vandoor, niet zo vreemd, want hij is ook de speler met de hoogste rating op de club. Rosco-P-Coltrane en Arsjitekt eisten de tweede en derde plek op. Dat schaken thuis achter het scherm anders is bleek al snel, er is natuurlijk toch meer afleiding van bijvoorbeeld overheerlijke paaseieren, kopjes thee, huilende baby’s en ga zo maar door.

Omdat het zo goed beviel wordt er volgende week weer een onlinetoernooi georganiseerd. Belangstellenden worden op donderdag 26 weer achter het bord verwacht. Mocht je mee willen doen neem dan contact met Bart of Ronald. Ook voor problemen met het aanmaken van een account willen zij assisteren.

Hieronder nog de top 5 en de toernooistatistieken:

Advertenties geblokkeerd