Naar de inhoud springen

Bijltjesdag bij ronde 2 van Schaakwoude Midwintercup

Vanaf ronde 2 van de Schaakwoude Midwintercup speelde iedereen mee, nog 16 deelnemers in het knockouttoernooi en de overige deelnemers speelden in de afvallerspoule. In het knockouttoernooi was ronde 2 echt bijltjesdag, 5 van de 8 spelers met een hogere rating verdwenen uit het toernooi. Amir Nicolai, de hoogstgeplaatste speler, verloor in ronde 2 verrassend van Jan Sybren Zagema. Amir had moeite om de partijen naar zich toe te trekken in de tijdnoodfase, in de eerste kwam Jan Sybren weg met eeuwig schaak en in de tweede wist Jan Sybren een offer onschadelijk te maken en zo de partij en de match te winnen. Sipke de Hoop en Sven Broersma maakte er spannende partijen van, zo kon het in de laatste partij alle kanten op, maar uiteindelijk trok Sven aan het langste eind.

Ronald van der Veen ging in de blitzpartijen onderuit tegen Christian Torensma. In de eerste kwam hij nog goed weg, maar in de tweede gaf hij zijn dame en de match cadeau. Bart Lemstra deed als enige in de bovenste speelhelft wat van hem qua rating verwacht mocht worden, hij versloeg Jan Torensma.

De nummer 2 van de plaatsingslijst, Sikko Ros, won redelijk eenvoudig van Henk van der Heide. Gerben van der Heide en Folmer Heikamp speelden een fysieke partij, ook hier veel spanning en sensatie, maar uiteindelijk was het hier de underdog die er met de winst vandoor ging.

Gert Jan Rauw en Evert Drijver waren als eerste klaar met de match, de overwinning was voor Gert Jan met een 2-0 zege. Mathijs Visser wist Tjitze Schram te verrassen door de match met 2-2 te beëindigen, hierdoor gaat Mathijs door naar de derde ronde.

In de afvallerspoule werden ook een drietal matches gespeeld. Zo wist Fedde Verf Marc de Jager met 2-0 te verslaan. René Wijnstra en Sander Visser speelden na 4 spannende partijen gelijk. Tenslotte wist Douwe Kuipers Niels Darwinkel te verslaan met 2-0.

Inmiddels staan de derde rondepartijen op het programma, deze kunnen tot zondag 10 januari gespeeld worden. Het schema is te vinden op de website, klik hier voor een snelle link.

Advertenties geblokkeerd