Naar de inhoud springen

Bekeravontuur snel ten einde

Gisteravond speelde het KNSB de eerste ronde van de landelijke bekercompetitie. We moesten uit naar het verre Meppel. Bij aankomt bleek dat Meppel niet in de sterkste opstelling speelde, maar nog altijd hadden ze gemiddeld 70 ratingpunten per bord meer. Dat het een lastige avond zou worden was dus al snel duidelijk.

Het vreemde tempo (110 minuten voor de partij plus 5 seconden per zet extra) was even wennen. Doordat er geen tijdcontrole is heb je geen houvast over het aantal zetten dat je in een bepaalde tijd moet doen. Ronald bleek niet goed uit de opening te zijn gekomen en ook Wietse liep wat te klagen. Jan Sybren kwam goed uit de opening en had goede kansen op een koningsaanval. Zelf kwam ik ook redelijk uit de opening, ik wist met zwart vrij snel een klein voordeel te bereiken. Naar eigen pakte Ronald de stelling niet goed aan en verloor daardoor vrij kansloos. Naast mij kreeg Wietse een zeer complexe stelling op het bord die hij uiteindelijk naar winst voerde. Daarna haalde ik een vol punt binnen. Na in het middenspel beter te hebben gestaan bereikte ik een eindspel waar ik in ieder geval niet kon verliezen. Toen mijn tegenstander een pion verspeelde was het spel gespeeld. Nu kwam het aan op Jan Sybren. Hij en zijn tegenstander waren allebei in zware tijdnood. Maar door de extra tijd per zet kon er toch lang doorgespeeld worden. In een lastige stelling met nog 20 seconden op de klok verspeelde Jan Sybren zijn dame en kon opgeven. De stand werd hierdoor 2-2.

In de bekercompetitie betekent dit vluggeren! Hier kan ik helaas vrij kort over zijn. We gingen kansloos van het bord en verloren de snelle potjes met 4-0.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd