Naar de inhoud springen

Succes bij de jeugd op toernooi de Donger

Er waren 40 deelnemers bij het jeugdtoernooi van de Donger in Dokkum en Marije en Simone zaten in groep D met 9 spelers en Jelle-Jan was ingedeeld in groep C met 8 spelers. Anneke was er als steun en toeverlaat en blijkbaar waren ze nog niet helemaal wakker, omdat ze alledrie begonnen met een nederlaag.

Dat was geen leuk begin en er moest dan ook flink getroost worden om over deze teleurstelling heen te stappen. Na een paar tips begonnen ze weer met frisse moed aan de tweede ronde en dat bleek te helpen omdat ze nu alledrie hun partij wonnen.

Simone en Marije zaten bij elkaar in de groep en het onderlinge duel werd gewonnen door Simone en dat bleek een hele belangrijke overwinning te zijn, omdat in de eindstand ze allebei 4 punten hadden met een 50% score en er maar drie bekers waren per groep. Marije werd hierdoor 4e en Simone 3e.

Jelle-Jan ondertussen kwam aardig op stoom en versloeg de een na de ander en moest alleen nog 1 nederlaag slikken, maar zijn laatste partij won hij en werd door het onderlinge resultaat 1e in zijn groep. Hij heeft nu aan vier toernooien meegedaan en viel bij ieder toernooi in de prijzen.

Bij de prijsuitreiking was er voor iedere deelnemer een vaantje als herinnering en kon Anneke en haar kids met een goed gevoel huiswaarts keren. Op zaterdag 28 januari is het jeugdtoernooi van Schaakwoude en als ze deze vorm vast kunnen houden zit een hoge klassering er weer voor alledrie in.

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd