Naar de inhoud springen

Schaakwoude 1 en 2 winnen beide in Twijzelerheide

Maandag 23 november stond de twee ronde van de dorpencompetitie op het programma. Alle wedstrijden werden deze keer in Twijzelerheide afgewerkt. Schaakwoude 1 moest tegen Twijzel terwijl Schaakwoude 2 tegen DTK moest spelen. Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd pas bepaald wie in welk team zou gaan spelen. Dit is tekenend voor de gemoedelijke sfeer die rond deze wedstrijden hangt.

Toch was Schaakwoude 1 gemotiveerd om revanche te nemen voor de nederlaag tegen Schaakwoude 2 in de vorige ronde. In korte tijd stond ons eerste met 3-0 voor. De tegenstander van Wim de Vries op bord 4 gaf naar vijf zetten al een stuk weg, waarna hij snel opgaf. Even leek het dat niet de Twijzeler maar Wim een stuk achter stond. Toch dit was al het tweede potje dat beide heren speelden.

Ook Pieter van Kammen had weinig moeite het punt binnen te halen. De tegenstander van Jan Meijer, Henk Jeeninga kwam nog wel een pion voor. Jeeninga dacht ook een stuk te kunnen winnen, maar een aftrekschaakje van Jan betekende damewinst en daarmee de partij.

Ondertussen was Bauke Vroom op het eerste bord van het tweede team de opening goed doorgekomen. Bauke had een andere verdediging van het morra-gambiet voorbereid en dat pakte deze avond goed uit. Tegenstander Derk Schuttel gebruikte veel tijd. Net toen de stelling op scherp stond was er een klokincident wat beide heren uit de concentratie haalde. Na dameruil werd een remiseaanbod van Schuttel dan ook aangenomen.

Pee Kooistra had zich op bord 3 van het tweede kranig geweerd tegen Wybren van der Velde. Toch moest Kooistra een toren geven en daarmee de partij. Het was nu rond de klok van half tien. Het zou nog bijna twee uur duren voordat de beslissing zou vallen bij de laatste drie partijen die nog bezig waren.

Nathalie Steringa speelde op het eerste bord van het eerste tegen Wytze Posthumus. De hele avond was Nathalie in de verdediging gedrukt. Nathalie had enigszins geluk dat een blunder van haar niet afgestraft werd. Hierdoor eindigde deze partij in remise wat de einduitslag Schaakwoude 1 – Twijzel op 3,5-0,5 bracht.

Kees Appel speelde op bord 2 van Schaakwoude 2 tegen Melle Bosma. Gedurende de avond kreeg Kees langzaam maar zeker meer vat op de partij. Een toren van de tegenstander ging verloren. Daarmee won Kees de partij en alles hing nu van Mevrouw Hiemstra af.

Mevrouw Hiemstra speelde tegen Rick Weggen. Gedurende de partij keerden de kansen een aantal keren. Mevrouw Hiemstra stond een toren voor, maar had wel enige moeite om dit uit te kunnen spelen. De tegenstander kreeg een paar pionnetjes hiervoor terug. Na overmaat van ramp gaf mevrouw Hiemstra de toren ook nog terug. Rick Weggen leek aan het langste eind te trekken. Op het eind gaf Rick Weggen echter één stuk te veel weg. Nu wist mevrouw Hiemstra wel snel de overwinning naar zich toe te trekken. Wat de einduitslag Schaakwoude 2 – DTK op 2,5-,1,5 bracht.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd